广东省专插本考试《英语》(公共课)历年试题

阅读:3180
导读:
广东省普通高等学校本科插班生招生考试《英语》(公共课)历年试题

2018年广东省普通高等学校本科插班生考试

  (公共课)试题

Part Vocabulary and Structure30%

1.       That he had passed ___ health examination, he immediately made ___ call to his parents.

A. a; /    B. the; /    C. the; a    D. a; the

2.       ____ you are, friends are an important part of life at every stage.

A. Whatever    B. Whenever    C. Wherever    D. Whoever

3.       Although we waited more than half an hour. Mary didn’t turn ____ at the conference room.

A. over    B. in    C. up    D. out

4.       Maria hadn’t seen me for a few years, but she ____ my voice on the phone immediately.

A. realized    B. recognized     C. repeated    D. reminded

5.       The student needed a letter of ____ to apply for the post of a secretary.

A. invitation    B. recommendation    C. register    D. inquiry

6.       He is well-prepared for the presentation about the new project and feels ____ that the head of department will like his idea.

A. concerned    B. comfortable    C. confused    D. confident

7.       Tom’s mother was shocked that Tom had got head ____ in a car accident.

A. ache    B. damage    C. suffering    D. injury

8.       It was very late when we decided to travel on May Day holiday, but luckily we ____ to find a hotel at a reason able price.

A.     managed    B. wanted    C. tried    D. needed

9.       The famous writer, ____ writings for China Daily I appreciate a lot is invited to give a speech in our university.

A. that    B. whose    C. whom    D. who

10.   If people ____ over anxious about remembering something, they will forget it,

A. will be     B. would be    C. were    D. are

11.   We were very angry ____ Peter as he spoiled our picnic.

A. with    B. for    C. of    D. about

12.   The teenager is ____ to be a member of the basketball team.

A. very tall    B. tall enough    C. too tall    D. enough tall

13.   Finally, I have ____ interesting to share with you, and I am sure you will be interested in it .

A. everything    B. something    C. nothing    D. anything

14.   Since we have ____ money left, we can’t afford expensive computer.

A. a little    B. a few    C. little    D. few

15.   If you want to join our club, you ____ follow our rules.

A. can    B. may    C. might    D. must

16.   When Max rushed to the class, his classmates ____ exercises attentively.

A. did   B. have done   C. were doing    D. do

17.   The little girl recovered her strength when the drug ____ .

A.     come into effect              B. took effect        C. changed effect          D. put into effect

18.   Patrick bought her 2 handbags as gifts, but ____ of them was her style

A.    either        B. none C. neither       D. all

19.   ___his surprise, he got an offer of post graduate study from Beijing university

A.     In            B. To      C. For            D. With

20.   The boss required us to______ a recent photo to the application form via email

A.    attach    B. bring    C. take   D. print

21.   Bill Gates is often thought to be the richest man in the world_____, his personal life room.

A.    moreover  B. therefore    C. however           D. besides

22.   Mr. Lin____ to New York before, so the host family went to the airport to pick him up

A.     did they    B. do they      C. didn’t they               D. don’t they

23.   The government pays attention to improvement of the quality of water ____ daily life.

A.    use for      B. used for         C. used of              D. use of

24.   You’d better sing. It doesn’t ____ whether you can sing well or not.

B.    work  B. matter      C. problem     D. affect

25.   Since we lacked enough time and support, we didn’t know ____ to solve the problem

A.     when     B. why     C. where  D. how

26.   ______the opportunity to interview, the famous star made her overjoyed.

A.     Being provided     B. Having provided        C. To provide             D. Be provided

27.   We missed the last train to London, or we ____ more museums the day before yesterday.

A. had been visited                     B. would have visited

C. would visit                           D. had visited

28.   Your parents do not believe what you said about your future, ____?

A.    did they     B. do they     C. didn’t they      D. don’t they

29.   The daughter begged her father to give up smoking ____.

A.    in the course of    B. as a result of       C. by means of             D. for the sake

30.   The more the salesman explained, _____.

A.    the more I became bored       B. I became more bored

B.    more bore I became                     D. I became more bored


Part Reading Comprehension40%

Passage1

    If you are going to be a straight talker, you have to believe that it’s a virtue.

    If you have an opinion and you just state it, it allows the other person to either try to change your opinion, or to agree with you. If you are quiet, people think you agree. How can you then further the conversation when you have different opinions and they are not really exposed? Agreeing is easy. Disagreeing takes more guts.

    Several years back, when I was CEO at a company, there was a very senior woman who was very smart and well spoken, but she did not wear appropriate clothes. It was distracting and she was not being taken seriously. I said to her manager, who was male, “You need to tell her.” He said, “Oh, no way.”

    So I called her in and directly stated what I thought was happening. I told her, “You’re not getting the respect you deserve.” I said, “Go to the store and get a personal shopper. Just say, ‘I’m a senior businessperson and need help dressing appropriately’”. She came back, and she was completely a different person. She said she felt really good. And her promotion went way up.

    Early in my business career, if people asked me a question, I’d try to answer it honestly. And that was rewarded. I had managers who wanted me around because I would actually tell them what was happening.

    I was raised by my grandma, and she was a pretty straight talker because she thought you could handle it. My advice is to be realistic. Being honest and truthful is part of being a good person.


31. The woman did not get promoted because she did not ____.

A. dress appropriately

B. take her work seriously

C. get on will with her colleagues

C. follow her manager’s instructions

32. The underlined phrase “take more guts” in paragraph 2 refers to ____.

A. demand more wisdom

B. attract more attention

C. take more courage

D. need more communication

33. According to the writer, talking in a straight allows one to ____.

A. become an opinion leader

B. make friends easily

C. become a respectable person

D. take further action

34. From the last paragraph, it can be inferred that the writer tends to talk frankly possibly due to the influence of

A. his workmates

B. his leaders

C. his friends

D. his family

35. Which of the following might be the best title of the passage?

A. Straight Talker

B. Different opinions

C. Agree or Disagree

D. Importance of speech.


Passage 2

    A punctual person is in the habit of doing a thing at the proper time and is never late in keeping an appointment.

    The unpunctual man, on the contrary, never does what he has to do at the proper time. He is always in a hurry and in the end loses both time and his good name. A lost thing may be found again, but lost time can never be regained. Time is more valuable than material things. In fact, time is life itself. The unpunctual man is forever wasting and mismanaging his most valuable asset(财产) as well as others’. The unpunctual person is always complaining that he finds no time to answer letters, or return calls or keep appointments promptly. But the man who really has a great deal to do is very careful of his time and seldom complains of want of it. He knows that he cannot get through huge amount of work unless he faithfully keeps every piece of work when it has to be attended to.

    Failure to be punctual in keeping one’s appointments is a sign of disrespect towards others. If a person is invited to dinner and arrives later than the appointed time, he keeps all the other guests waiting for him. Usually this will be regarded as a great disrespect to the host and all other guests present.

Unpunctuality, moreover, is very harmful when it comes to doing one’s duty, whether public or private. Imagine how it would be if those who are put in charge of important tasks failed to be at their proper place at the appointed time. A man who is known to be habitually unpunctual is never trusted by his friends or fellow men.


36. The main difference between a punctual person and an unpunctual person is that a punctual person ____

A. has lots of appointments while an unpunctual one has few appointments

B. does everything at the right time while an unpunctual one seldom does so

C. has much time to do everything while an unpunctual one has little time to anything

D. does everything ahead of time while an unpunctual one does everything behind the schedule

37. What’s the main reason why a person is always unpunctual according to the passage?

A. He doesn’t care much about time

B. he is much busier than other people

C. He is always in a hurry when he works

D. he always mismanages and wastes his time

38. The third paragraph is developed by giving____.

A. a fact

B. an opinion

C. an example

D. an evidence

39. It can be inferred from the last paragraph that ____.

A. an unpunctual person usually loses his friends

B. an unpunctual person often fails doing any important task

C. unpunctuality may result in fewer appointments and opportunities

D. unpunctuality may lead to heavy losses for both public and private affairs

40. What does the passage mainly talk about?

A. Valuable time

B. Popular appointment

C. Harm of unpunctuality

D. Advantage of punctuality


Passage 3

    Once upon a time, two brothers, Jack and Tom, who lived on neighboring farms fell into conflict. For the past 20 years, they had been on good terms farming side by side, sharing machinery, and trading labor and goods as needed. The dispute began with a small misunderstanding and grew into a major difference and finally exploded into an exchange of bitter words.

    One morning, there was a knock on Jack’s door. It was a carpenter looking for a few days' work. Jack offered him a job saying,” Look across the stream at that farm. That’s my neighbor. In fact, it’s my younger brother. There used to be a meadow between us. Last week he pulled down the dam on the small river and now there is a stream instead. Well, he may have done this to offend me, but I’ll do one better.”

    “See that pile of lumber (木材)by the house, I want you to build me a fence—an 8 foot fence.” The carpenter said ,” I think I understood the situation. Show me the nails  and the and I ‘ll post hole digger (打桩机)be able to do a job that satisfies you.”

    John had to go into town, so he helped the carpenter get the materials ready and then he was off for the day. The carpenter worked hard all that day measuring, sawing, nailing. About sunset when the farmer returned, the carpenter had just finished his job.

    John’s eyes opened wide, his jaw dropped. There was no fence there at all. It was a bridge--a bridge stretching from one side of the creek to the other! A fine piece of work! His younger brother, was coming towards them with his hands outstretched." You are quite a fellow to build this bridge after all I've said and done." The two brothers stood at each end of the bridge, and then they met in the middle, taking each other's hand.

    They turned to see the carpenter lift his toolbox on his shoulder. "No, wait! Stay a few days. I've a lot of other projects for you," said Jack. "I'd love to stay on," the carpenter said, "but, I have many more bridges to build."

41. In the past 20 years, Jack and Tom kept their relationship ___

A. serious

B. tense

C. distant

D. close

42. Jack decided to build a fence to ____

A. protect himself

B. fight back

C. please Tom

D. give in

43. What does the the underlined expression “quite a fellow” mean ____

A. A powerful man

B. A rich man

C. A generous man

D. A capable man

44. The carpenter built a bridge instead of a fence to help Jack and Tom ____

A. meet each other

B. store the lumber

C. regain brotherly affection

D. renew their business

45. What can we learn from the passage?

A. Better make friends than make enemies

B. A good friend brings a far land near

C. Family ties are closer than social relations

D. A tooth for a tooth


Passage 4

    Batteries can power anything from small sensors to large systems. While scientists are finding ways to make them smaller but even more powerful, problems can arise when these batteries are much larger and heavier than the devices themselves. University of Missouri(MU) researchers are developing a nuclear energy source that is smaller, lighter and more efficient.

    "To provide enough power, we need certain methods with high energy density", said Jae Kwon, assistant professor of electrical and computer engineering at MU. "The radioisotope (放射性同位素) battery can provide power density that is much higher than chemical batteries."

    Kwon and his research team have been working on building a small nuclear battery, presently the size and thickness of a penny, intended to power various micro / nanoelectromechanical systems (M/NEMS). Although nuclear batteries can cause concerns, Kwon said they are safe.

    "People hear the word 'nuclear' and think of something very dangerous," he said, "However, nuclear power sources have already been safely powering a variety of devices, such as pace-makers, space satellites and underwater systems."

    His new idea is not only in the battery's size, but also in its semiconductor(半导体). Kwon's battery uses a liquid semiconductor rather than a solid semiconductor.

    "The key part of using a radioactive battery is that when you harvest the energy, part of the radiation energy can damage the lattice structure of the solid semiconductor," Kwon said, "By using a liquid semiconductor, we believe we can minimize that problem."

    Together with J. David Robertson, chemistry professor and associate director of the MU Research Reactor, Kwon is working to build and test the battery. In the future, they hope to increase the battery's power, shrink its size and try with various other materials. Kwon said that battery could be thinner than the thickness of human hair.


46. The passage gets started by ____.

A. an introduction

B. an example

C. a question

D. a conclusion

47. What do you know about Jae Kwon?

A. He is teaching chemistry at MU

B. He developed a chemical battery.

C. he was good at computer engineering.

D. He is working on a nuclear energy source.

48. Which of the following is true according to paragraph 3 and 4?

A. The writer introduces methods of providing power density

B. The writer intends to describe a nuclear-powered system

C. The writer introduces nuclear batteries that can be safely used

D. The writer is likely to show chemical batteries are widely applied

49. Liquid semiconductor is sued to ____.

A. control the lattice structure

B, show the power of nuclear batteries

C. decrease the size of nuclear batteries

D. reduce the damage in lattice structure

50. The passage is most probably from a ____.

A. science news report

B. book review

C. science fiction novel

D. newspaper advertisement

 

Part Cloze15%

    Bill Fuller, the mailman, whistled cheerfully as he __51__up the hill towards Mrs. Carter’s house. His work for the day was almost __52__, and his bag, usually quite heavy when he started out on his rounds, was __53__ now except for the letter that he had to deliver to Mrs. Carter. She lived many blocks away, so when Bill had mail for her, he always finished his day’s work much __54__. He did not hate this though, because she never failed to ask him in for coffee and a piece of her special cake.

    When Bill got to Mrs. Carter’s house, he was __56__ that she did not work in the yard. She usually spent her afternoon when the weather was__57__. Bill went around to the back of the house,__58__ that she might be in the kitchen. The door was locked and the curtains were drawn. Puzzled, he returned to the front of the house and knocked loudly on the front door. There was no __59__. Bill thought that this was very strange because he knew that Mrs. Carter __60__ left the house. Just then he noticed that her bottle of milk. Which is always delivered early in the morning, was still on the porch. This__61__ him. If Mrs. Carter had not taken her milk, maybe she was __62__ . Bill walked around the house __63__ he found an open window. It was a __64__ window, but he got through successfully.

    He went into the hall. There he was almost stumbled(绊倒) over Mrs. Carter, who __65__ unconsciously at the foot of the stairs. Realizing that he needed to get help, he rushed out of the house, stopped a passing car and told the driver to go to the nearest telephone and call an ambulance.

51. A. walked             B. drove            C. wandered      D. drove

52. A. forgotten          B. started         C. finished        D. neglected

53. A. heavy                B. full              C. empty      D. handy

54. A. later                B. earlier           C. quicker       D. slower

55. A. lent                  B. sold              C. offered    D. borrowed

56. A. glad                 B. surprised        C. mad         D. angry

57.A. windy                B. fine               C. bad       D. rainy

58. A. thinking           B. seeing            C. finding         D. noticing

59. A. doubt             B. answer             C. chance        D. way

60. A. rarely             B. hardly                C. often       D. always

61. A. angered        B. worried              C. encouraged     D. bothered

62. A. sad                 B. busy                C. absent     D. sick

63. A. because         B. after                  C. as           D. until

64. A. small            B. large                  C. dark        D. clean

65. A. standing   B. crying                    C. trembling        D. lying


Part IV Writing15%

66. 小明大学毕业了,想组织一个毕业晚会,该晚会节目丰富多彩,该晚会有跳舞、唱歌、美食等,他打算邀请好朋友Alex参加他的毕业晚会,请帮其写一封毕业晚会邀请函。

   温馨提示:不可将上述内容直接翻译成英语;信中不能出现考生的真实姓名与学校名。

 

 

 

广东省2016年普通高等学校本科插班生招生考试《英语》答案


1.A    2.B    3.A    4.D    5.B    6.A    7.A    8.D    9.C    10.C

11.B   12.A   13.B   14.D   15.C   16.C   17.A   18.B   19.C   20.B

21.D   22.C   23.D   24.B   25.C   26.D   27.C   28.C   29.D   30.A

31.B   32.D   33.C   34.D   35.A   36.B   37.A   38.B   39.C   40.D

41.C   42.A   43.C   44.A   45.B   46.C   47.B   48.A   49.B   50.D

51.D   52.D   53.D   54.B   55.C   56.A   57.C   58.A   59.B   60.D

61.A   62.C   63.B   64.B   65.C   

Part IV Writing (15%)

66. (Omitted) 作文评分标准:

作文部分满分是 15 份,可按五档评分:2 分,5 分,8 分,11 分及 14 分。

评卷人员根据考生的作文,参照评分标准,在某一分数档次(如 8 分)上进行加减,即若认为稍优于或者稍劣于该分数档则可加一分(即 9 分)或减一分(即 7 分)。但不得加或减半分。

评分标准:

2 分—条理不清,思路混乱,内容不明确,语音支离破碎,只有几个语句,且大部分句子有严重语言错误。

5 分—基本切题,表达思想基本清楚,但连贯性差,有较多的语言错误,字数少于80。

8 分—比较切题,但仍有些地方表达不够清楚,文字基本连贯;仍有少数较严重语言错误;字数多于80。

11 分—切题,表达思想清楚,文字连贯,但有少量语言错误,字数不少于100。

14 分—很切题,表达思想十分清楚,行文相当通顺,连贯性较好,基本上无语言错误,字数不少于100。

注:(1)白卷;完全文不对题;默写的或从试卷其他地方抄来的与作文主题无关的材料;只有几个孤立的单词而未表达任何思想等情况,均给 0 分。

(2)字数不足应酌情扣分。




广东省2017年普通高等学校本科插班生招生考试《英语》答案


1.B    2.A    3.B    4.D    5.A    6.A    7.B    8.D    9.B    10.C

11.A   12.C   13.B   14.B   15.C   16.A   17.C   18.B   19.C   20.A

21.B   22.A   23.B   24.A   25.D   26.A   27.C   28.D   29.C   30.A

31.C   32.B   33.C   34.A   35.C   36.B   37.B   38.A   39.C   40.B

41.B   42.A   43.D   44.D   45.B   46.A   47.A   48.D   49.A   50.D

51.C   52.B   53.D   54.B   55.A   56.C   57.C   58.A   59.D   60.B

61.A   62.B   63.A   64.C   65.B   

Part IV Writing (15%)

66. 作文评分标准:

作文部分满分是 15 份,可按五档评分:2 分,5 分,8 分,11 分及 14 分。

评卷人员根据考生的作文,参照评分标准,在某一分数档次(如 8 分)上进行加减,即若认为稍优于或者稍劣于该分数档则可加一分(即 9 分)或减一分(即 7 分)。但不得加或减半分。

评分标准:

2 分—条理不清,思路混乱,内容不明确,语音支离破碎,只有几个语句,且大部分句子有严重语言错误。

5 分—基本切题,表达思想基本清楚,但连贯性差,有较多的语言错误,字数少于80。

8 分—比较切题,但仍有些地方表达不够清楚,文字基本连贯;仍有少数较严重语言错误;字数多于80。

11 分—切题,表达思想清楚,文字连贯,但有少量语言错误,字数不少于100。

14 分—很切题,表达思想十分清楚,行文相当通顺,连贯性较好,基本上无语言错误,字数不少于100。

注:(1)白卷;完全文不对题;默写的或从试卷其他地方抄来的与作文主题无关的材料;只有几个孤立的单词而未表达任何思想等情况,均给 0 分。

(2)字数不足应酌情扣分。

参考例文:

Dear Customer Service,

    My name is Li Ming and I am a customer of your travel agency.I’m writing to express my dissatisfaction with the service of your travel agency during my recent travel.

First of all,during the trip the tour guide took us to many different places to go shopping,which cost us too much money and time.In addition,most of us thought that the guide was not competent enough because he knew little about the scenic spots.What was worse,the food that was served to us was of poor quality and the accommodation conditions were rather awful.As last,the provided transportation was not convenient at all,which wasted us a lot of time.

I hope that you can take all the above into consideration and make up for our losses. Moreover, it’s high time that you should take some measures to improve your service.

                                                  Your sincerely,

                                                       Li Ming


广东省2018年普通高等学校本科插班生招生考试《英语》答案


答案

1.C

 2.D

 3.C

 4.B

 5.B

 6.D

 7.D

 8.A

 9.B

10.D

11.A

12.B

13.B

14.C

15.D

16.C

17.B

18.C

19.B

20.A

21.C

22.D

23.A

24.C

25.D

26.A

27.B

28.B

29.D

30.A

31.A

32.C

33.D

34.D

35.A

36.B

37.D

38.C

39.D

40.C

41.D

42.B

43.D

44.C

45.A

46.A

47.D

48.C

49.D

50.A

51.A

52.C

53.C

54.A

55.C

56.B

57.B

58.A

59.B

60.A

61.A

62.B

63.D

64.A

65.D

 

 

 

 

 

写作(15分)

66. 作文评分标准:

作文部分满分是 15 份,可按五档评分:2 分,5 分,8 分,11 分及 14 分。

评卷人员根据考生的作文,参照评分标准,在某一分数档次(如 8 分)上进行加减,即若认为稍优于或者稍劣于该分数档则可加一分(即 9 分)或减一分(即 7 分)。但不得加或减半分。

评分标准:

2 分—条理不清,思路混乱,内容不明确,语音支离破碎,只有几个语句,且大部分句子有严重语言错误。

5 分—基本切题,表达思想基本清楚,但连贯性差,有较多的语言错误,字数少于80。

8 分—比较切题,但仍有些地方表达不够清楚,文字基本连贯;仍有少数较严重语言错误;字数多于80。

11 分—切题,表达思想清楚,文字连贯,但有少量语言错误,字数不少于100。

14 分—很切题,表达思想十分清楚,行文相当通顺,连贯性较好,基本上无语言错误,字数不少于100。

注:(1)白卷;完全文不对题;默写的或从试卷其他地方抄来的与作文主题无关的材料;只有几个孤立的单词而未表达任何思想等情况,均给 0 分。

(2)字数不足应酌情扣分。

                                                                                Sample

Dear Alex,

How are you doing? I am writing this letter to invite you to participate in a graduating party.

Since we are going to graduate from university, I think it would be a good idea to hold a party for celebrating and enjoying the precious time. I have invited several teachers and faculties of our department to take part in it, for without their help, we couldn’t have achieved so much. What’s more, there are many parts of the party, the participants will give farewell speech respectively to express our gratitude and love for our instructors. We also have various activities in the party, such singing, dancing and appreciating all kinds of delicious food.

I am looking forward to hearing from you and seeing you in the party soon.

Yours sincerely,

                                                             Xiao Ming

 

2017年广东省普通高等学校本科插班生考试

  (公共课)试题

Part I Vocabulary and Structure (30%)

Directions: There are 30 incomplete sentences in this part. For each sentence, there are four choices marked A, B, C and D.Choose the one that best completes the sentence,and then mark corresponding letter on the Answer Sheet.

l. I was in______that I forgot to lock the door when I left.

A. so a hurry   B. such a hurry   C. a so hurry   D. a such hurry

2.I am worried about my brother. I am not sure ______ he has arrived at the school or not.

A. whether   B. what   C. when   D. how

3.She is old enough ______ on her own.

A. live   B. to live   C. living    D. be living

4.He was very excited to read the news ______ Mo Yan had won the Nobel Prize for literature.

A. which   B. what   C. how   D. that

5.I do not have my own room, ______ .

A. neither does Tom   B. neither has Tom   C. so does Tom   D. so has Tom

6.I think you should buy this novel. It is really worth ______ .

A. reading  B. being read  C. read  D. to read

7. Though the firefighters tried very hard to ______ the fire, it still caused at least five people's death.

A. put off   B. put out   C. put on   D. put forward

8.He could hardly tell the differences between the twins because they look ______ each other.

A. likely   B. unlike    C. alike   D. like

9.By the time you come back, I ______ cleaning the house.

A. will finish   B. will have finished   C. have finished   D. will be finishing

10. Chinese people spend ______ money on travelling today as they did ten years ago.

A. more than twice   B. as twice much   C. twice as much   D. twice more than

11. She wants to study abroad so she has to ______ some money every month to prepare for that.

A. set aside    B. set up   C. set about     D. set out

12.John had planned to leave but he decided to stay in the hotel for ______ two days because of the heavy rain.

A. other    B. the other     C. another     D. others

13. Parents should cooperate with teachers and ______ themselves in their children's education.

A. get         B. involve        C. find        D. keep

14. The teacher is very ______ to the needs of her students and she can adapt her teaching very flexibly.

A. significant     B. sensitive     C. serious       D. sincere

15. You can borrow my book,______ you promise to give it back to me by the end of this month.

A. as far as   B. as soon as    C. as long as   D. as well as

16. ______ from Buckingham Palace, this trip takes you to the best of London's sights.

A. Beginning   B. Begun   C. To begin   D. Having begun

17. Applicants for the Olympic volunteers must be able to ______ excellent services to meet the demands of the Games.

A. apply    B. make       C. contribute      D. use

18. It is natural scenery ______ means the city a good reputation.

A. what     B. that        C. where        D. when

19. Many young couples do not take marriage ______ and they get married and divorced easily.

A. eagerly   B. highly      C. seriously      D. severely

20. Mary is not happily to live with her parents. What she wants ______ more privacy while what her parents expect ______ more time to be with her.

A. is, is   B. is, are   C. are, are    D. are, is

21. I am very familiar ______ this city as I have been living here for more than 10 years.

A. to      B. with      C. in    D. for

22. The manager demanded that all employees ______ on time.

A. be      B. are      C. to be     D. would be

23. Rarely ______ so much attention from all around the world.

A. has drawn a discussion

B. has a discussion drawn

C. a discussion has been drawn

D. has a discussion been drawn

24. She is one of the top students in her class. ______ she studies very hard.

A. because      B. so      C. unless      D. though

25. The brown bear escaped from the zoo, which was a ______ to everyone in the town.

A. harm    B. violence     C. hurt    D. threat

26. Many people believe that ______ one has,______ one is, but actually it is not true.

A. the more money, the happier

B. the more money, the more happy

C. the less money, the happier

D. the less money, the more happy

27. I hadn't realized she was my former teacher ______ she spoke.

A. as         B. since         C. until      D. while

28.My father is very busy. and Sunday is the only day ______ he can relax.

A. where      B. that          C. which      D. when

29.I would like to stay in the small town due to its ______ weather.

A. general       B. soft         C. mild      D. gentle

30.It is widely recognized that beauty ______ not only in appearance but also in heart.

A. lies       B. takes          C. sits         D. gives


Part Reading Comprehension (40%)

Directions: In this section, there are four passages, each of which is followed by few questions or unfinished statements. Choose the best answer and mark the corresponding letter on the Answer Sheet.

Passage 1

This past fall semester, at Duke University, there were two students who were taking Organic Chemistry. They did pretty well on all of the tests and the midterms and labs, etc., such that going into the final they had a solid "A". These two friends were so confident going into the final that the weekend before finals' week, even though the Chemistry final was on Monday, they decided to go up to the University of Virginia and have a party with some friends up there. So they did this and had a great time. However, with the aftereffects of alcohol and everything, they overslept all day Sunday and didn't make it back to Duke until early Monday morning.

Rather than taking the final then, what they did was to find Professor Aldric after the final and explain to him why they missed the final. They told him that they went up to UVA for the weekend, and had planned to come back in time to study, but they had a flat tire(爆胎)on the way back and didn't have a spare and couldn't get help for a long time and so were late getting back to campus.

Aldric thought this over and then agreed that they could make up the final on the following day. The two guys were overjoyed and relieved. So, they studied that night and went in the next day at the time that Aldric had told them. He placed them in separate rooms and handed each of them a test booklet and told them to begin.

They looked at the first problem, which was something simple about free radical formation and was worth 5 points. “Cool,” they thought, “this is going to be easy.” They did that problem and then turned the page. They were unprepared, however, for what they saw on the next page.

    It said: (95 points) Which tire was flat?

31. The two students decided to visit their friends at the weekend because ______ .

A. they didn't want to take the exam

B. they were invited by their friends

C. they were not worried about the exam at all

D. they forget the arrangement of the final exam

32. They didn't return as planned because.

A. they got lost on their way back

B. they slept beyond the time to come back

C. their car broke down on their way back

D. they couldn't get help when they were in difficulty

33. How did the Professor arrange the make-up exam?

A. He made the exam booklet very long.

B. He gave them different exam papers.

C. He asked a very surprising question.

D. He gave them very limited time to finish the paper.

34. When they took the first glance at the exam booklet, they thought ______ .

A. it was easy

B. it was too much

C. it was too difficult

D. it was reasonable

35. It can be inferred from the passage that ______

A. the students didn't like Professor Aldric

B. the two students had difficulties in their studies

C. Professor Aldric was very clever and humorous

D. the two students would surely pass the make-up exam

Passage 2

A large, detached (独立的) house not only ensures privacy. It is also a status symbol. The “magnificent home” is set in a big garden. Of course, this kind of house is an unrealistic dream for most people. But even a small detached house, surrounded by a garden, gives the required suggestion of rural life which is dear to the hearts of many British people. Most people would be happy to live in a cottage(村舍),and if this is a thatched (茅草的) cottage, suggestive of a pre-industrial age, so mush the better.

Most people try to avoid living in a block of flats (what the Americans call "apartment blocks"). Flats, they feel, provide the least amount of privacy. With a few exceptions, mostly in certain locations in central London, flats are the cheapest kind of home. The people who live in them are those who cannot afford to live anywhere else.

The dislike of living in flats is very strong. In the 1950s millions of poorer people lived in old, cold, uncomfortable nineteenth century houses, often with only an outside toilet and no bathroom. During the next twenty years many of them were given new "high rise" blocks of flats to live in which, with central heating and bathrooms, were much more comfortable and were surrounded by grassy open spaces. But people hated their new homes. They said they felt cut off from the world with all those floors up. They missed the neighborliness. They couldn't keep a watchful eye on their children playing down there in those lovely green spaces. The new high-rise blocks quickly got broken. The lifts didn't work The corridors were dark.Windows were damaged and were not repaired. There was graffiti all over the walls.

36. British people prefer______.

A. flats to detached houses

B. cottages to flats

C. modern houses to old houses

D. city life to country life

37. A garden is considered to be desirable because ______ .

A. it's British             

B. it appears rural 

C. gardening is popular     

D. children like gardens

38. British people don't like to live in blocks of flats because ______ .

A. they want more privacy

B. flats are too small

C. flats are in expensive areas

D. they dislike the neighbors there

39. Compared with the 19th century houses, the new high-rise blocks ______ .

A. were in better locations

B. were warmly welcomed

C. were much better equipped

D. were much more expensive

40. Which of the following might be the best title of this passage?

A. British Culture

B. Houses, Not Flats

C. British Dream

D. Kinds of Houses

Passage 3

When we are not engaged in thinking about some definite problem. we usually spend about 95 percent of our time thinking about ourselves. Now, if we stop thinking about ourselves for a while and begin to think of other persons' good points, things will be quite different.

One of the most neglected virtues is appreciation. Somehow, we neglect to praise our son or daughter when he or she brings home a good report card, and we fail to encourage our children when they first succeed in baking a cake or building a birdhouse. Nothing please children more than this kind of parental interest and approval.

The next time you enjoy delicious food at a restaurant, send word to the cook that it is excellently prepared,and when a tired salesperson shows you unusual politeness, please mention it .

Every minister, lecturer and public speaker knows the discouragement of pouring himself or herself out to an audience and not receiving any appreciative comment. What applies to professionals applies doubly to workers in offices, shops and factories and our families and friends. In our interpersonal relations we should never forget that all our associates are human beings and hunger for appreciation. It is the legal tender that all souls enjoy.

Try to be friendly and appreciative in your daily life, and you'll be surprised how that will change your life and the world.

41. According to the passage, people ______ .

A. spend a lot of time thinking about others

B. think about themselves most of the time

C. spend little time thinking about themselves

D. think more about others than themselves

42. The writer criticizes the parents who ______ .

A. ignore their children's achievements

B. are not interested in baking a cake

C. set high demands upon their children

D. don't help out when their kids have difficulties

43. The underlined word “it” in Paragraph 3 refers to ______ .

A. delicious food

B. a restaurant

C. to cook

D. unusual politeness

44. According to the passage, ______ .

A. kids need encouragement more than adults

B. professionals need appreciation more than workers

C. appreciation is not necessary for family members

D. everyone needs appreciation and encouragement

45. The writer believe that ______ .

A. people often appreciate things other people do

B. people seldom appreciate things other people do

C. say "thanks" to someone, and you'll soon become friends

D. express your gratitude to others, and they will pass it on

Passage 4

Industrial robots are already working in many factories around the world and in our homes, for instance as smart vacuum cleaners. Scientists say in a few years we will start seeing so-called "social robots," capable of engaging with people.

Today's robots can build cars and explore underwater objects. But interacting with people is more complex than simply taking an incoming message, says Massachusetts Institute of Technology researcher Cynthia Breazeal.

"Social robots really interact with people in ways you feel like you're interacting with someone rather than something," she said ."And social robots are really designed to engage you in much more of an interaction that feels like a cooperation or partnership."

At the Naval Research Laboratory, near Washington, scientists are researching which features robots should have to be able to live with humans. Researcher Alan Schultz says social robots must be adapted to social situations.

“You know if you're going to have robots out in the wild, so to speak, they have to follow our standards and they have to do things in the way we expect, so that we can move about out environment and not be interrupted by them or have to think hard about the fact that they're around us," he said.

Social robots do not necessarily have to have a human face. Steve Cousins, the CEO of Savioke Robotics in Cupertino, California, says their robot called Botlr is already being tested in a hotel, delivering small items to people.

“It's designed to be in human space and interact with people and around people," he said. "So it interacts with the front desk agent when they're sending it somewhere. It interacts with people in the elevator as it's going along. And , it interacts with people at the door when the delivery arrives."

So far, social robots are limited to very simple tasks like relaying message or taking family photos. But Cynthia Breazeal, who designed this one, says their abilities may be extended into many different areas.

46. What will social robots do according to the scientists?

A. They will cooperate with people.

B. They will clean the big house

C. They will explore underwater objects.

D. They will build different kinds of cars.

47. Which of the following is true according to the passage?

A. Social robots are more difficult to design.

B. Industrial robots are more complicated to design.

C. Social robots can be more useful than industrial robots.

D. Industrial robots can do less than social robots.

48. It can be inferred from the passage that______ .

A. social robots only serve the people they like

B. it's better for social robots to work in a hotel

C. it's better for social robots to have a human face

D. social robots will be under the control of human beings

49. What does the passage mainly talk about?

A. The function of social robots.

B. The use of industrial robots.

C. The daily life of robots.

D. The way of designing robots.

50. Which of the following best describes the writer's tone in the passage?

A. Critical                               B. Prejudiced

C. Subjective                             D. Objective

Part III  Cloze (15%)

Directions:There are 15 blanks in the flolowing passage.For each blank there are four choices.Choose the best answer and mark the corresponding letter on the Answer Sheet.

Some people worry about my collecting of those fascinating birds and animals that they pay to see in the zoo. One of the question that is always asked is 51 I became an animal collector. The answer is that I have always been  52  in animals and zoos. According to my parents, the first 53  I was able to say was not the normal “mamma” or “daddy”, but the word “zoo”,which l would  54  many times until someone took me to the  55  .  56  I grew a little older, we lived in Greece and I had a  57  number of pets, ranging from snakes to seahorses, and I  58  all my spare time  59  the countryside.n search of fresh specimens to add to my collection of  60 .Later on I  61  for a year in the City Zoo, as a student attendant, to get experience of the large  62  ,such as lions, bears, tigers and elephants, which were not easy to keep at home. When I left,I  63  had enough money of my own to be able to pay my first trip and I have been going regularly ever since then. Though a collector's job is not an  64  one and is full of sorrow, it is certainly a job which will  65  all those who love animals.

51. A. how           B. where           C. why          D. whether

52. A. attracted        B. interested        C. frightened     D. surprised

53. A. day             B. time         C. sentence           D. word

54. A. recite           B. repeat        C. read              D. recognize

55. A. zoo             B. city          C. town             D. house

56. A. Since           B. Although      C. When            D. So

57. A. many           B. much         C. great             D. big

58. A. spent           B. cost           C. took             D. offered

59. A. living           B. going         C. seeing            D. exploring

60. A. seahorses        B. pets          C. birds             D. snakes

61. A. worked         B. went          C. did              D. practised

62. A. plants          B. animals        C. bears            D. lions

63. A. luckily         B. hopefully       C. nearly           D. hardly

64. A. independent     B. invisible        C. easy            D. endless

65. A. try out          B. appeal to       C. deal with        D. hold on

Part IV Writing (15%)

Directions: Write a letter of complaint in at least 100 words according to the following requirements.

66.假设你是李明,最近参加了某旅行社(travel agency)组织的一次旅游,但你对此旅行很不满意。请你向客服( customer service)写一封投诉信,阐述投诉的原因(如:酒店、饮食、交通及费用等)并提出你期待的解决办法。